מי שאתם הולכים להתחתן איתו זאת אחת ההחלטות הכלכליות הכי קריטיות שתקבלו בחיים שלכם.
אל תתביישו לדבר על כסף! לא סתם כסף זה הגורם מספר 1 לגירושים.
שאלתי את דעתם של קהילת השקעות לעצלנים מה דעתם, האם עדיף להתנהל בחשבון בנק משותף או בחשבונות נפרדים והיו שם מלא תשובות טובות (תלחצו כאן מי שרוצה לראות את חוכמת ההמונים)
זה נכון שאין תשובת בית ספר והיא תשתנה בין זוג לזוג אבל הדבר הכי חשוב בזוגיות לדעתי זה תקשורת.
חשבון בנק משותף נשמע כמובן הכי נוח, לא מסורבל ומושתת על אמון - הכל שייך לכולם (אין שלי שלך יש שלנו 🙂)
אבל יש כמה שאלות שכדאי שתשאלו את עצמכם לפני שאתם מקבלים את ההחלטה -
1. האם אחד מבני הזוג מגיע עם נכסים (דירה למגורים למשל) או הון יחסית גדול ביחס לבן הזוג השני? - אם התשובה היא כן והתשובה ל-"האם אתם עומדים לעשות הסכם ממון" היא גם כן אז כנראה שעדיף לכם לא לעשות חשבון בנק משותף בלבד אלא לשמור גם על החשבונות הפרטיים שלכם (בשביל לשמור על ההפרדה הרכושית).
2. האם אתם באותו ראש כלכלי? יש לכם אותם מטרות? החלטתם מה חשוב לכם ומה פחות?
3. האם לאחד מכם יש נטייה לבזבז/יד קלה על האשראי ויש ביניכם חוסר הסכמה על הצדקת ההוצאות האלה? כנראה שלשמור על חשבונות נפרדים וכסף אישי יכול לעזור
הרבה מאוד מהזוגות מתנהלים בתצורה של 3 חשבונות, חשבון פרטי לכל אחד וחשבון משותף להוצאות של הבית. ואז עולה השאלה איך מתחלקים בהוצאות?
50-50 נשמע כמובן הכי "הוגן" אבל מה קורה אם אחד מרוויח פי 3 מהשני? אז עדיין נתחלק 50-50? לדעתי זה לא הגיוני וצריך להתחלק באופן יחסי למשכורת בשביל שזה יהיה באמת הוגן.
בכללי, יש דברים בזוגיות ובחיים המשותפים שאי אפשר לאמוד בכסף, ואחרי שיהיו ילדים אז בכלל.
לדעתי, גם אם לא מתנהלים בחשבון בנק משותף כל עוד אתם ביחד הכסף הוא כן משותף. יהיו תקופות שאחד ירוויח יותר ואחד פחות, יהיו תקופות שאולי אחד לא יעבוד בכלל כי הוא בלימודים או נשאר בבית עם הילדים, על זה אנחנו הולכים להתחשבן?
מסקנת הפוסט - תדברו על כסף ותקבלו החלטות כלכליות ביחד